vista

BORDA DEL BATLLE DE MENCUI

  • Emplaçament: Borda del batlle, Mencui (Pallars Sobirà) 
  • Inici projecte: Gener 2021
  • Promotores: Particular

Projecte d’ampliació i rehabilitació de labora del Batlle de Mencui

La borda del Batlle es situa als voltants del poble de Mencui, en un terreny muntanyós, pasant desapercebuda en l’entorn.

Aquesta construcció comptava antigament amb un cobert, que ja fou convertit en habitatge, i un paller que es troba actualment en runes. En aquest projecte es rehabilita la part esfondrada per tal d’ampliar l’habitatge.

Projecte: en aquest projecte es valoren els elements emblemàtics de les construccions pallareses com és la recuperació de l’estisora de la façana principal que dóna a l’era i l’aprofitament dels murs de pedra vermella característics de la vall, que integren l’edifici al territori. Es reconstrueix el sostre i la coberta, es consoliden els murs i es fa una nova distribució per millorar els espais de la casa.

Les solucions constructives proposades tenen en compte criteris d’eficiència energètica i ús de materials naturals i locals, recuperant estructura de bigues de fusta tant a forjat, coberta i i estisora frontal i usant pedra vermella del territori.

A més a més, tenim la sort que en Guillem serà el constructor de l’obra i des del primer moment hem treballat plegades en la presa de decisions del projecte, posant en comú els coneixements de totes les parts.

[En fase d’obra]

Saltar al contingut